čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Pyrofilní sadista zapaloval bezdomovce a sledoval, jak hoří. Dnes jde jeho případ k olomouckému soudu

Olomoucký vrchní soud dnes znovu otevře případ brutálního napadení dvou bezdomovců na Ostravsku, z nichž jeden zemřel a druhý má doživotní následky. Odsouzený dvacetiletý Petr Kolek se odvolal proti rozsudku ostravského krajského soudu, který ho za napadení poslal do vězení na 23 let. Mladík navíc několik bezdomovců podpálil a sledoval, jak hoří. Podle odborníků trpí pyrofilním sadismem, takže ho vzrušuje podpalování lidí. Mladík byl také trestán za úvěrový podvod.

Jeden muž zemřel, druhý má poraněný mozek

Krajský soud muže poslal za loňské bezdůvodné zbití dvou bezdomovců v Horní Datyni a v Ostravě-Zábřehu do vězení na 17 let. Jeden z napadených se léčil ze zranění několik měsíců, letos v únoru ale na následky napadení zemřel. Druhý bezdomovec utrpěl po útoku řadu zlomenin včetně otevřené zlomeniny čelisti i poranění mozku. Léčí se dodnes a je pravděpodobné, že už nikdy nebude soběstačný.

Diagnostikovaný pyrofilní sadista

Dalších šest let dostal mladík za úvěrový podvod a čtyři žhářské útoky na bezdomovce. Soud přitom zohlednil, že je diagnostikovaným pyrofilním sadistou. Obžalovanému také krajský soud uložil ochranné sexuologické léčení. Odsouzený žil sám jako bezdomovec a v minulosti byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky pyrofil, sadista, soud, zapalování, bezdomovci, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.