pátek 26. dubna 2024 Oto

VIDEO: Zfetovaný řidič ujížděl policii olomouckými ulicemi. U jeho spolujezdkyně poté našli plnou injekční stříkačku

V pátek 16. listopadu po čtvrté hodině odpolední došlo v Černovíru k automobilové honičce. Řidič totiž odmítl zastavit policejní hlídce a začal jí ujíždět. Po stovkách metrů se podařilo dvěma policejním autům řidiče zastavit.

Řidič po nerespektování pokynu policie k zastavení zrychlil jízdu a začal ujíždět směrem k ulici Tomkova, dále kolem Hejčínské inline stezky, kde bez světelné signalizace odbočil vpravo a pokračoval směrem ke Klášternímu Hradisku na ulici Jablonského. „Po celou dobu řidič nerespektoval dopravní značení, porušoval zákon o provozu na pozemních komunikacích a bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. V ulici Jablonského mu další policejní hlídka svým vozidlem zablokovala cestu. Toto vozidlo se pokusil řidič objet, nicméně byl zablokován dalším služebním vozidlem a v další jízdě mu bylo zabráněno. Řidič však zcela vozidlo nezastavil a pokusil se o útěk. Za použití donucovacích prostředků ho policisté zpacifikovali a zadrželi," popsala situaci policejní mluvčí Irena Urbánková.

Společně s řidičem cestovala v autě také jeho sedmadvacetiletá spolujezdkyně. Ta se během zadržování řidiče na útěku pokusila dostat za volant a policii znovu začít ujíždět. Policií však byla včas za použítí donucovacích prostředků také zadržena.

„Jak policisté zjistili, řidičem byl čtyřiatřcetiletý muž, který, jak sám uvedl, ujížděl proto, že má zákaz řízení. To se také potvrdilo. Policisté zjistili, že má od října letošního roku na dobu 24 měsíců Okresním soudem v Olomouci vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Provedli u něj orientační test na omamné a psychotropní látky, který vykázal přítomnost amfetaminu/metamfetaminu a orientační dechovou zkoušku, která byla negativní," řekla Urbánková.

Řidič se po poučení odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. U jeho spolujezdkyně našli policisté psaníčko s bílou krystalickou látkou a naplněnou injekční stříkačku.

Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky a z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Jeho spolujezdkyně je podezřelá z přestupku o návykových látkách – neoprávněného přechovávání návykové látky.

 

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.