pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kriminalisté pátrají po cizinci, který si z prodejny elektroniky v Olomouci odnesl iPhone 8 za téměř dvacet tisíc

Olomoučtí kriminalisté prověřují od 12. listopadu krádež drahého mobilního telefonu, ke kterému došlo v jedné z olomouckých prodejen s elektronikou. Policie se s prosbou o identifikaci muže obrací i na veřejnost.

„Ke krádeži došlo 12. listopadu 2018 kolem osmnácté hodiny. Neznámý muž využil nepozornosti prodavače při předvádění zboží, kterého zaneprázdnil dotazy, týkající se telefonu a z otevřené skříňky na prodejní ploše s mobilními telefony, odcizil mobilní telefon zn. iPhone 8 za téměř 18 000 korun. S tvrzením, že už nic nechce, pak z prodejny odešel neznámo kam. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková,

Podle popisu se jednalo o muže exotického vzhledu, ve věku mezi 23-25 lety, snědší pleti. Vypadal spíše jako cizinec. Hovořil lámanou angličtinou. Vysoký byl mezi 165-170cm, střední postavy. Měl černé vlasy s culíčkem nahoře (culík měl vypadat jako palma), na sobě měl černou bundu do pasu, pod ní světlý svetr a černé džíny. V ruce držel modré desky s písemnostmi.

Pokud by někdo z občanů muže poznal, nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění jeho totožnosti, ať prosím, kontaktuje kriminalisty územního odboru Olomouc na adrese Žižkovo nám. 4, 771 36 Olomouc buď osobně, nebo na tel. 974 766 701, 974 766 457, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky pátrání, krádež, iPhone, elektronika, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.