sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Muž, který nabízel středoškolačky k sexu klientům, dostal podmíněný trest a pokutu

Olomoucký vrchní soud potvrdil sedmapadesátiletému Antonínu Cápkovi za kuplířství tříletý trest s pětiletou zkušební dobou a půlmilionovou pokutu.

Cápek se dopouštěl kuplířství několik let

Podle rozsudku nabízel v penzionu v Kostelanech na Kroměřížsku několik let zákazníkům nejméně deset dívek včetně minimálně jedné mladistvé k sexuálním službám. Muž vinu popíral. Odvolací soud včera upřesnil ve prospěch obžalovaného právní kvalifikaci, trest mu však ponechal. Za stejný čin byla letos v srpnu zlínským krajským soudem odsouzena i jeho spolupracovnice Adriana Černotová. Její trest je pravomocný. Cápek si trest stejně jako Černotová odpyká za obchodování s lidmi, kuplířství a ohrožování výchovy dítěte. Obžalovaným původně hrozilo až 12 let vězení.

Dvojice se dopustila trestného činu obchodování s lidmi

Tresty zůstaly stejné, podle nás nejsou určitě nepřiměřeně přísné a případnému zvážení, zda nejsou nepřiměřeně mírné, nám zabránila absence odvolání státního zástupce," řekl mluvčí soudu Stanislav Cik. Soud obžalovaným o rok snížil dobu, kdy měli páchat trestný čin obchodování s lidmi, neboť poškozená poté nabyla plnoletosti. Vypustili také právní kvalifikaci podávání alkoholu dítěti, neboť tento čin je již obsažen v trestném činu ohrožování výchovy dítěte. Soud již dříve uvedl, že jedinými přímými důkazy jsou výpovědi poškozených dívek. Původní obžaloba dvojici vinila, že nabízeli k sexuálním službám hned několik mladistvých, podle soudu se to však podařilo prokázat u jediné dívky. Dívky podle žalobce provozovaly prostituci pro Cápka, ke kterému se později přidala i Černotová.

Studentky středních škol údajně poskytovaly sexuální služby

Šlo hlavně o studentky kroměřížských středních škol. Dvojice je podle obžaloby zvala do penzionu v Kostelanech na Kroměřížsku, kde se konaly soukromé večírky. Najaté dívky při nich zákazníkům údajně poskytovaly sexuální služby, na večírcích byl navíc volně dostupný alkohol, který hosté a dívky, podle spisu i nezletilé, popíjeli. Zákazníci za účast na večírcích údajně platili 12 až 15 tisíc korun. Dívky si podle žalobce sjednával Cápek sám, případně přes webové stránky. Za služby, které prý poskytovaly jak hostům, tak Cápkovi, dostávaly obvykle 3 tisíce korun, další získané peníze zůstávaly obžalovaným. Cápek si tak podle obžaloby přišel na více než milion korun, společně s Černotovou vydělali dalších nejméně 61 tisíc korun.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky soud, kuplířství, rozsudek, sexuální služby, ženy, prostituce

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.