pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kriminalisté během domovní prohlídky našli u muže více než dvě kila marihuany. Údajně ji měl pro vlastní potřebu

Na základě vlastní činností zjištěných poznatků důvodně podezírali hraničtí kriminalisté jednatřicetiletého muže z Hranic. A to z trestné činnosti na úseku omamných a psychotropních látek.

V úterý v pravé poledne proto muže zadrželi. A to na základě souhlasu Okresního státního zastupitelství v Přerově. Během následné domovní prohlídky policisté v bytě podezřelého zajistili 2,1 kilogramu sušené rostlinné hmoty konopí setého.

Technické zařízení pro indoorové pěstování konopí v bytě však nenašli. Muž se k vlastnictví zajištěného materiálu doznal a uvedl, že ho zakoupil od svého známého. Dále přiznal, že je dlouhodobým uživatelem konopí a drogu si pořídil pro svoji vlastní spotřebu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Za ten v případě prokázání viny a odsouzení obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na šest měsíců. Po provedení nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn a trestní stíhání probíhá na svobodě,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky marihuana, policie, drogy

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.