středa 24. dubna 2024 Jiří

Daniel Kunce se opět nespokojil s rozsudkem soudu za tragickou nehodu a odvolal se

Bývalý německý hokejový reprezentant Daniel Kunce se znovu nesmířil s rozsudkem olomouckého okresního soudu, který mu uložil za tragickou nehodu v Olomouci 3,5 roku vězení.

Muž si znovu podal odvolání, řekl předseda olomouckého okresního soudu Bronislav Beran. Kunce se odvolal již podruhé. V prvním kole uspěl, krajský soud rozsudek zrušil a Kuncemu poté v říjnu okresní soud zmírnil trest o dva měsíce a snížil také nemajetkovou újmu pozůstalým. S rozsudkem nesouhlasí ani rodina oběti. „Obžalovaný i poškození se proti rozsudku odvolali. Tento týden šel spis znovu na krajský soud. Předpokládám, že v lednu nebo v únoru bude případ nařízen na krajském soudu," uvedl soudce Beran. Nehoda se stala loni v prosinci ve Wolkerově ulici nedaleko centra Olomouce. Muž v opilosti narazil ve vysoké rychlosti do sloupu. Ulicemi města se šumperský rodák řítil více než stokilometrovou rychlostí, v krvi měl 2,63 promile alkoholu. Rychlost vozu v době nárazu mohla být 111 kilometrů za hodinu, těsně před nehodou to bylo 124 kilometrů. Při nehodě zemřela mladá žena, se kterou Kunce před nehodou popíjel v baru.

PSALI JSME: Okresní soud v Olomouci snížil trest Danielu Kuncemu o dva měsíce 

Seděla na místě, kde vnikl sloup osvětlení do vozidla. Mercedes, který měl Kunce půjčený, začal po nárazu hořet. Škoda byla odhadnuta na tři miliony korun. Okresní soud se případem zabýval již v dubnu, kauzu mu však vrátil krajský soud. Důvodem byla otázka spoluviny poškozené, ale i právní kvalifikace, podle které byl Kunce obžalován z usmrcení z nedbalosti ve třetím odstavci kvůli hrubému porušení zákona o dopravě. Po doplnění dokazování okresní soud zohlednil spoluvinu oběti nehody a to snížením náhrady nemajetkové újmy o 20 procent pozůstalým.

Stalo se tak poté, co soud zajistil účtenku z baru a vyslechl barmana, který je obsluhoval. Uvedl, že dvojice spolu před osudnou jízdou vypila až šestnáct panáků metaxy a několik čtrnáctistupňových piv. Kunce žijící v Německu byl obžalován z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Kromě trestu vězení mu soud uložil také šestiletý zákaz řízení. Bývalý olomoucký hokejista odešel v mládí do Německa, kde hrál v jeho reprezentaci a nejvyšší soutěži DEL. Zúčastnil se šesti mistrovství světa a dvojích olympijských her.

Autoři | Foto PČR

Štítky Kunce, soud, rozsudek, vězení, policie, smrt

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.