středa 24. dubna 2024 Jiří

Opilý zloděj ukradl pivo, párky a tuňáka, všímavé ostraze chtěl utéct. Nakonec si to rozmyslel a s kumpánem muže dokopali

Včera před půl osmou večer došlo k incidentu před jedním z olomouckých supermarketů. Došlo tam ke krádeži a poté i fyzickému napadení ostrahy.

Na místo byly vyslány policejní hlídky, které oba muže zajistily. Jednalo se o osmadvacetiletého a devětačtyřicetiletého muže a u obou byly provedeny dechové zkoušky. Naměřeno bylo 2,4 promile alkoholu v dechu. Na základě lékařského vyšetření byli oba umístěni na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Z šetření vyplynulo, že mladší muž v supermarketu ukradl plechovky piva, tuňáka, několik párků a čokolád. Uloupené potraviny pak vynesl před supermarket, kde je předal staršímu muži. To však neuniklo ostraze prodejny a všímavému svědkovi, kteří se za lapkou vydali. Když je muži uviděli, dali se na útěk. Nakonec se na výzvu ostrahy zastavili. Když k nim však pracovník ostrahy a svědek přišli, mladší muž fyzicky napadl ostrahu prodejny. Došlo mezi nimi k potyčce, při které oba upadli na zem. Starší muž pak do pracovníka ostrahy začal kopat.

„Přivolané policejní hlídky oba muže zajistily. Ostraha prodejny při incidentu utrpěla zranění, se kterým musela vyhledat lékařské ošetření. Odcizené zboží policisté zajistili. Výše škody zatím nebyla stanovena, ta bude upřesněna dodatečně. V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a výtržnictví, spáchaných formou spolupachatelství. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí oběma podezřelým trest odnětí svobody až na dvě léta,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, zloděj, napadení, ostraha, supermarket, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.