úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

FOTO: Mladík bezdůvodně zaútočil na policistu, který seděl v autě. Na služebně pak prokopl dveře

Třiadvacetiletý mladík zaútočil bezdůvodně na policistu, který seděl na místě řidiče ve služebním autě. K útoku došlo v úterý dopoledne v ulici Vrchlického v Hranicích. Teď je muž podezřelý z trestných činů násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci.

„Podezřelý přišel k autu a do předního okna, kde se nacházel policista, hodil půllitrovou láhev alkoholu, která rozbila okno a vletěla dovnitř auta. Policista byl střepy lehce zraněn, ale pachatele na místě za pomoci donucovacích prostředků zpacifikoval," popsala průběh incidentu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na služebně, kam byl mladík převezen, jeho agresivita nepolevila a prokopl dveře výslechové místnosti. Mladík nadýchal přes jedno promile alkoholu a pozitivní byl i test na návakové látky, policie však nesdělila na jaké.

„Lékař následně rozhodl o umístění podezřelého do Psychiatrické nemocnice v Kroměříži. K jeho zranění na rozdíl od policisty, který byl ošetřený v místní nemocnici, nedošlo. Škoda, kterou podezřelý napáchal, nebyla doposud vyčíslena," dodala Zajícová.

Štítky napadení, policie, Hranice, Přerovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.