úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Soud projednává případ usmrcení dítěte psem. Majitel psa popírá vinu na usmrcení z nedbalosti

Přerovský okresní soud se dnes bude znovu zabývat případem smrtelného napadení dítěte psem, kvůli kterému je obžalován spolumajitel zvířete Lukáš Černošek. Soud vyslechne znalce, mohl by již vynést rozsudek. Třicetiletý muž byl v době tragédie se svým psem, křížencem argentinské dogy a stafordšírského teriéra, a třemi dětmi v pokoji panelového bytu v Přerově sám. Je obžalovaný z usmrcení z nedbalosti, vinu popírá. Podle žalobce nezajistil dozor nad psem a nezajistil jeho řádný výcvik. Hrozí mu až šest let vězení.

PSALI JSME: V Přerově napadl pes malé dítě. Útok nepřežilo

Tragédie se stala předloni v prosinci v třípokojovém bytě na panelovém sídlišti v přerovské části Předmostí u babičky napadeného chlapce. Neštěstí se stalo ve chvíli, kdy roční chlapec zřejmě zatahal psa za ocas. Pes dítěti po kousnutí způsobil masivní zranění hlavy, dítě zemřelo na místě. Černošek u prvního jednání na začátku listopadu neštěstí litoval, odmítl však, že by psa necvičil a nezajistil jeho výchovu. Hájil se tím, že pes byl bezproblémový a běžně k nim chodili domů příbuzní i známí s dětmi.

ČTĚTE VÍCE: Olomoucký soud odročil případ smrtelného napadení dítěte psem v Přerově

Případ vyšetřovali policisté půl roku, zpočátku nevyloučili, že se počet obviněných rozšíří, nakonec obvinili pouze Černoška. Policisté si kvůli objasnění tragédie vyžádali také znalecké posudky.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, soud, chov, usmrcení, dítě, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.