sobota 20. dubna 2024 Marcela

Muž se vloupal na benzínku, ze které ukradl cigarety. Policejní pes je našel v kufru auta

V neděli 20. ledna přijali před půlnocí policisté oznámení o vloupání na čerpací stanici v Rudě nad Moravou. Na místo bylo vysláno několik policejních hlídek a psovod se služebním psem.

Po příjezdu na místo policisté našli už jen díru ve skleněné výplni a několik krabiček cigaret poházených uvnitř benzínky. Okamžitě proto začali prohledávat nejbližší okolí. Jak se brzy ukázalo, nejúspěšnější byl psovod se svým psem, který chytil stopu a policisty dovedl k autu odstavenému v blízkosti lesa nedaleko místa činu. Auto však bylo uzamčené, proto pokračovali v prohledávání širšího okolí.

O necelé dvě hodiny později zaznamenal psovod na silnici mezi Rudou a Hrabenovem pohyb devětadvacetiletého muže, který tvrdil, že byl na návštěvě u kamaráda. Podrážka jeho obuvi se však shodovala se stopou nalezenou na místě činu a navíc u něj byly nalezeny klíče od vozidla odstaveného nedaleko místa činu. V zavazadlovém prostoru vozidla pak policisté nalezli téměř pět desítek krabiček cigaret, které si zde měl muž poté, co je měl na čerpací stanici odcizit, nenápadně uschovat v úložném prostoru u rezervy. Mladého muže proto policisté zadrželi a umístili v policejní cele. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na vice než 14 tisíc korun. Za uvedené jednání muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí podle trestního zákoníku mimo jiné až dvouletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

 

Autoři | Foto PČR

Štítky čerpací stanice, benzínka, zloděj, policie, krádež, cigarety, vloupání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.