pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Opilý mladík, který mlátil průvodčího pěstmi, může skončit až na tři roky za mřížemi. Nechtěl vystoupit z vlaku

Průvodčí si ve vlaku všiml mladíka, který byl opilý a choval se nevhodně. Chtěl, aby si potížista vystoupil, ale to se setkalo s velkým nepochopením a došlo k fyzickému napadení průvodčího.

K napadení došlo 29. prosince 2018 kolem čtvrté hodiny ráno ve vlakové stanici v Uničově. Jednapadesátiletý průvodčí chtěl ve vlakové stanici vykázat z přepravy devatenáctiletého mladíka, který byl zjevně opilý a choval se nevhodně. Mladík však nehodlal uposlechnout a průvodčího fyzicky napadl několika údery pěstí do obličeje a těla. Policisté provedli u mladíka dechovou zkoušku a naměřili mu 1,9 promile v dechu. Průvodčí utrpěl zranění a musel vyhledat lékařské ošetření. 

„Případ policisté prověřovali na úrovni přestupku. Na základě lékařské zprávy a zjištěných skutečností došlo ke změně právní kvalifikace. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví, za které mladému muži, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tři roky za mřížemi,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky průvodčí, vlak, napadení, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.