pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Kriminalisté pátrají po čtyřleté Marušce z Olomouce. Otec ji ukrývá na neznámém místě

Přerovští kriminalisté pátrají po pohřešované čtyřleté Marii Žiškové, která se narodila 21. července 2014 a má trvalé bydliště v okrese Olomouc. Pátrání po ní bylo vyhlášeno 7. prosince 2018.

Ubytování opouštějí zřídka

Maruška je štíhlá asi metr vysoká modrooká blondýna s vlasy, které sahají pod lopatky. „Pohybuje se v blízkosti svého otce a jeho přítelkyně. Otec dívky je nekontaktní, dívku ukrývá na neznámém místě, pravděpodobně z důvodu vydaného soudního usnesení o bezodkladném odnětí dítěte otci,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Maruška se se svým sedmačtyřicetiletým otcem a jeho o čtyři roky mladší přítelkyní nachází pravděpodobně na Příbramsku ve Středočeském kraji. „S největší pravděpodobností pobývají ve vesnici v soukromém ubytování, které opouštějí zřídka a s velkou opatrností z důvodu hrozícího odhalení jejich místa pobytu. V průběhu pátrání bylo zjištěno, že se pohřešovaná pohybovala v motorovém vozidle Volkswagen Passat registrační značky 4M8 6943 tmavé šedé metalízy se silně začerněnými skly zadních dveří,“ popsala známé podrobnosti mluvčí.

PSALI JSME: Po čtyřleté Marušce z Olomouce stále pátrá policie. Pohřešovaná je od pátku

Od 12. prosince 2018 pátrá policie i po pobytu Maruščina otce Vladimíra Žišky. Ten se narodil 13. prosince a má trvalé bydliště na Přerovsku.

Vladimír Žiška je asi 190 centimetrů vysoký a váží asi 125 kilogramů. Má kulatý obličej, modrošedé oči, silné rty a středně husté obočí. Tmavě hnědé, prošedivělé vlasy má krátké a rovné střižené na ježka s výraznou čelní pleší. V minulosti nosil krátký plnovous, ale v současné době je pravděpodobně oholen. Otec dívky má zažloutlé zuby a výrazným identifikačním znakem může být chybějící přední horní zub.

Můžete-li uvést informace k místu výskytu pohřešované dívky a jejího otce, ozvěte se policii na linku 158.

Foto PČR

Štítky pátrání, dítě, dívka, Marie Žišková, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.