úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Ostatky lidského těla, které nalezl náhodný kolemjdoucí u Vrchoslavic, patřily pohřešovanému muži

Ostatky lidského těla, které našel loni v listopadu náhodný kolemjdoucí u Vrchoslavic na Prostějovsku, patřily muži pohřešovanému z roku 2015. Potvrdily to analýzy, které si kvůli vyšetřování případu vyžádala policie. Podle prostějovského policejního mluvčího Františka Kořínka v současnosti nic nenasvědčuje tomu, že by muž zemřel násilně.

„Totožnost ostatků těla nalezených u břehu řeky Hané mezi obcemi Němčice nad Hanou a Vrchoslavice byla na základě odborného zkoumání ustanovena. Ostatky patřily muži z Vyškovska a v současnosti nic nenasvědčuje cizímu zavinění. Prověřování všech okolností úmrtí muže však stále trvá," řekl dnes Kořínek. Případ bude pravděpodobně odložen. S ohledem na rodinu nechce policie bližší informace poskytovat.

Mladý muž byl pohřešovaný od dubna roku 2015, když odešel v sousedním okrese večer venčit psy k řece Hané a domů se již nevrátil. Vrátili se pouze psi. Policie po muži v okolí pátrala, do akce nasadila vrtulník a také potápěče, kteří prohledali koryto Hané, mladého muže ale nenalezla. Jeho ostatky se nakonec nalezly zhruba deset kilometrů od jeho domova.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, pátrání, úmrtí, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.