sobota 20. dubna 2024 Marcela

FOTO: Kriminalisté při domovní prohlídce zajistili pervitin a marihuanu. Chemikálie k výrobě drog objednávali muži z Polska

Šumperští kriminalisté zadrželi na konci ledna letošního roku dva muže na základě dlouhodobě rozpracované operativní činnosti na úseku drogové problematiky.

Při domovní prohlídce v Zábřehu našli kriminalisté věci spojené s výrobou a distribucí drog. V místě našli varné sklo, chemikálie používané k výrobě pervitinu a i samotný pervitin. Velkou část chemikálií včetně léčiv užívaných k výrobě pervitinu objednával mladší muž z Polska. Navíc během kontroly jeho auta byly nalezeny obaly se sušenou rostlinnou hmotou.

Dva muži ve věku čtyřicet a pětačtyřicet let jsou obviněni ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Mladšího muže také z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě prokázání viny hrozí oběma mužům podle trestního zákoníku mimo jiné až pětiletý trest odnětí svobody,“ řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto PČR

Štítky drogy, distribuce, dealer, policie, kriminalisté, pervitin, marihuana, prohlídka, kontrola

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.