pátek 26. dubna 2024 Oto

Požár zničil střechu rodinného domu v Neředíně, majitel se zranil

Škodu ve výši půl milionu korun způsobil oheň, který v neděli večer zasáhl střechu rodinného domu v Olomouci. Majitel domu se při požáru nadýchal zplodin. Informoval o tom mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Hořící dům završil sérii sedmi požárů, u kterých zasahovali hasiči v olomouckém kraji během uplynulého prodlouženého víkendu.

K požáru střechy v olomoucké části Neředín vyrazili hasiči ve 21:00. "V době příjezdu profesionální jednotky plameny z části prošly přes střešní krytinu. Hasičům se po chvíli podařilo zamezit většímu rozšiřování, nicméně bylo nutné vyhořelou část střechy odkrýt a po dohašení menších ohnisek důkladně ji překontrolovat termokamerou," uvedl Hošák. Podotkl, že hasičům se podařilo zamezit rozšíření ohně do obytných prostor domu.

Při požáru se zranil majitel, který se ve snaze uchránit svůj majetek nadýchal nebezpečných zplodin hoření. Hasiči mu do příjezdu osádky zdravotnické záchranné služby poskytnuli předlékařskou péči, muž byl poté převezen do olomoucké nemocnice. Příčina požáru se vyšetřuje.

Hasiči v Olomouckém kraji během uplynulého víkendu zasahovali například u požáru tří chat nedaleko Jívové na Olomoucku, které zřejmě zapálil žhář. Požár přitom zcela poničil dvě chaty, třetí z větší části. Ve vojenském prostoru Libavé také v sobotu zasahovali u rozsáhlého požáru trávy a lesního porostu, který se rozšířil na plochu osmi hektarů. Škoda byla vyčíslena na půl milionu korun.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.