úterý 19. března 2024 Josef

Policie zadržela dealera drog přímo na náměstí

V úterý 5. února zadrželi policisté přímo na Masarykově náměstí v Kojetíně třicetiletého muže, kterému byl ještě v ten samý den sděleno podezření z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který ho může soud poslat až na pět let do vězení.

„Z šetření vyšlo najevo, že podezřelý muž z Kojetína minimálně od roku 2017 až do doby zadržení, zásoboval pervitinem uživatele nejen na Kojetínsku, ale i na Přerovsku a Kroměřížsku. Drogy jim prodával za různé částky nebo je směnil třeba za cigarety, elektroniku a někdy přijal platbu i ve stravenkách. Podezřelý také v místě bydliště přechovával pro svoji potřebu marihuanu o celkovém množství 890 gramů, kdy odborným zkoumáním bylo zjištěno, že obsahuje vysoké množství účinné látky," popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle mluvčí policie muž nemá svůj trestní rejstřík čistý už z dřívější doby, protože se v minulosti dopustil několika případů souvisejících s majetkovou trestnou činností a nějakou dobu byl i ve vězení.

Autoři | Foto PČR

Štítky marihuana, drogy, policie, dealer

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.