sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

VIDEO: Policie pátrá po páru, který možná viděl incident ve Smetanových sadech, při kterém byl pobodán mladík

Policie stále vyšetřuje incident, který se stal ve Smetanových sadech ze soboty 2. února na neděli 3. února, kdy byl nožem zraněn sedmnáctiletý mladík. V souvislosti s případem hledá dvojici lidí, kteří byly spatřeni na bezpečnostní kameře v parku v době incidentu.

Na případu stále pracují kriminalisté, kteří prověřují veškeré okolnosti a souvislosti. „V současné době kriminalisté prověřují kamerové záznamy, vyslýchají svědky, vyhodnocují zajištěné stopy, které byly zaslány na expertizu. Pracují s několika vyšetřovacími verzemi," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Kriminalistům se podařilo zajistit kamerové záznamy, na kterých je zachycen pár -  muž a žena, kteří 2. února 2019 kolem 22:40 hodin Smetanovými sady procházeli a pohybovali se nedaleko místa, kde mělo k útoku dojít. Pro policii mohou být velmi důležitými svědky tohoto zvlášť závažného trestného činu. Nedaleko kašny, poblíž hudebního altánku, se měly také pohybovat dvě osoby, které měly venčit své psy. I oni mohou být pro policii velmi důležitými svědky. 

Pokud by někdo z občanů osoby poznal, nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění jejich totožnosti, ať kontaktuje kriminalisty územního odboru Olomouc buď osobně, nebo telefonicky na adrese: Žižkovo náměstí 4, 771 36 Olomouc, telefon: 974 766 474, prostřednictvím kterékoliv policejní služebny, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158. „Muže a ženu, kteří jsou zachyceni na kamerovém záznamu a také osoby, které venčily své psy, žádáme, aby se se svým svědectvím rovněž přihlásili na uvedených kontaktech," řekla Urbánková.

Dosavadním šetřením nebylo potvrzeno, že šlo o útok cizích státních příslušníků. Kriminalisté činí veškeré kroky k řádnému objasnění tohoto závažného trestného činu.

 

Autoři

Štítky Smetanovy Sady, krimi, nůž, útok

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.