čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Zájemce o zážitkové poukazy připravila žena o téměř pět milionu korun

Olomoučtí kriminalisté dopadli podnikatelku, která údajně připravila své zákazníky o téměř pět milionů korun. Nabízela jim dárkové zážitky formou certifikátů, které zahrnovaly pobyty v pivních lázních, masáže, gurmánské zážitky či romantické víkendy. Po zaplacení peněz se však zájemci zážitků nedočkali.

Čtyřiačtyřicetiletá žena z Olomouce byla obviněna ze zpronevěry a z podvodu. Informovala o tom dnes krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Dárkové balíčky ve formě zážitků nabízela žena jako jednatelka firmy zájemcům v letech 2010 až 2012 prostřednictvím internetu. "Po převzetí finančních prostředků zákazníci obdrželi časově omezený certifikát, který opravňoval držitele čerpat vybraný zážitek. Ve chvíli, kdy si jej chtěli zarezervovat, zjistili, že poskytovatel dárkového balíčku své peníze neobdržel, a proto nebyla možná rezervace," uvedla policejní mluvčí.

Poškozenými nejsou podle olomouckých kriminalistů pouze zákazníci, kteří si zaplatili a objednali službu, ale v některých případech i dodavatelé, kteří jim službu poskytli. Firma jim však "zážitek" dosud nezaplatila. "Do současnosti přesáhla celková škoda 4,7 milionů korun, podle poznatků kriminalistů obviněná žena získané finanční prostředky použila pro své další podnikání," doplnila Dolejšová.

Dárkový certifikát opravňující jeho držitele k prožití netradičního zážitku nabízela podnikatelka na stránkách www.zlatarybka.cz. Stránky jsou stále v provozu, stojí na nich, že se připravuje nový projekt. Jednatelce hrozí až osm let vězení, stíhána je na svobodě.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.