pátek 29. března 2024 Taťána

Opilá řidička nabourala do tramvaje u Metropolu. Nadýchala téměř dvě promile a přišla o řidičák

Ve středu před jednadvacátou hodinou přijali policisté oznámení o dopravní nehodě, která se stala na čtyřramenné průsečné křižovatce ulice Zámečnická s ulicí Sokolskou v Olomouci.

Prozatím se nepodařilo zjistit, proč došlo ke srážce osobního auta s tramvají. Ke střetu mělo dojít v okamžiku, kdy ve směru od kruhového objezdu, z ulice Zámečnická vyjížděl Peugeot, který řídila padesátiletá řidička. V tu chvíli jela tramvaj po ulici Sokolská, a to z levé strany z pohledu řidičky auta. Naštěstí při nehodě nedošlo ke zranění žádné osoby a v tramvaji se v čase nehody nenacházeli cestující, protože se jednalo o manipulační jízdu.

„U obou účastníků nehody provedli policisté orientační dechové zkoušky. U řidiče tramvaje byla negativní. Řidičce osobního vozidla naměřili téměř 1,8 promile alkoholu v dechu. Zadrželi jí řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Celková hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 140 tisíc korun. Řidička je nyní podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Přesné příčiny nehody a její okolnosti jsou nadále v šetření,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto PČR

Štítky tramvaj, nehoda, policie, auto, srážka

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.