úterý 16. dubna 2024 Irena

Opilý muž s tričkem přes hlavu a plynovou pistolí v ruce chtěl po prodavači peníze. Když uviděl svědky, řekl, že šlo o vtip

Ve středu večer došlo k loupežnému přepadení s velmi ojedinělým způsobem provedení.

Neznámý muž si přes obličej natáhl černé tričko s otvory pro oči a vstoupil do provozovny občerstvení na Tř. 1. máje v Hranicích. „Přišel k prodejnímu pultu a s plynovou pistolí v ruce mířil na prodavače s tím, že se jedná o přepadení a chce peníze. Obsluhující muž však jeho požadavku nerozuměl, protože se jednalo o cizince, proto nijak nereagoval. Vzápětí pachatel přepadení zjistil, že se ve vedlejší místnosti nachází hosté a ihned obrátil. Prodavači se začal omlouvat, že to byl vtip. Dal mu svoji občanku i pistoli, kterou ho prvně ohrožoval a pak z prodejny odešel. Jeden z hostů ho oslovil a řekl, aby se vrátil zpátky a to taky udělal,“ řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muže si převzala hlídka přivolaných strážníků, která ho brzy na to předala policistům státní policie, protože muž se dopustil závažného trestného činu. V žilách mu kolovalo 2,41 promile alkoholu a z tohoto důvodu rozhodl lékař o jeho umístění na záchytku do Olomouce, kam byl převezen. 

„Následující den, až když byl schopen výslechu, byl převezen zpátky na policejní služebnu, kde mu policejní komisař sdělil obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež, za který může souduložit trest odnětí svobody až na deset let. Po všech provedených úkonech byl osmadvacetiletý muž z Ostravy propuštěn na svobodu, kde bude probíhat jeho trestní stíhání,“ dodala Zajícová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, loupež, zloděj, přepadení, obchod, maska, vtip

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.