čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO: V obci Ponikev bylo nalezeno osmnáct zubožených psů. Teď jim můžete pomoci

25. února 2019 bylo na pozemku rodinného domu v obci Ponikev na Prostějovsku nalezeno patnáct dospělých psů a tři asi desetidenní štěňata. Všichni psi byli ve zuboženém stavu. Policie případ řeší jako týrání zvířat.

„Protože se o pejsky neměl kdo postarat, žili v otřesných podmínkách a jsou opravdu v zoufalém stavu. Všichni jsou ve velmi, velmi špatném psychickém stavu, všichni jsou podvyživení, někteří jsou v kritickém stavu a pokousání,“ píše se na stránkách útulku Voříšek v Čechách pod Kosířem, kde psi skončili.

Většina psů byla odchycena bez uspání, ale tři jedinci museli být kvůli agresivitě na převoz uspáni. „Bude to dlouhá cesta, než se nám podaří dát je do dobrého zdravotního stavu a hlavně do psychické pohody. Jen jak jim to zdravotní stav a psychická kondice dovolí, bude každému z nich hledat nový domov,“ píše se na stránkách.

„Věc je aktuálně ve fázi šetření. Případ je vyšetřován pro podezření z trestného činu týrání zvířat s trestní sazbou jeden rok až pět let za mřížemi,“ potvrdil policejní mluvčí František Kořínek.

Psům můžete pomoci zasláním částky na transparentní účet útulku Voříšek.

Číslo účtu: 43-7715910237/0100
Variabilní symbol: 18

Foto vorisek.org

Štítky psi, útulek, týrání zvířat, Prostějovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.