pátek 29. března 2024 Taťána

V Olomouci vybírají podvodníci peníze do kasičky na neexistující zdravotnické centrum

V centru Olomouce se v těchto dnech objevují podvodníci, kteří žádají kolemjdoucí o finanční příspěvek na výstavbu nového centra pro sluchově postižené občany. Pokud takovéto lidi s kasičkou potkáte, buďte velmi obezřetní a v případě potřeby volejte policii.

V různých místech Olomouce se v posledních dnech objevují dvě ženy, které mají kasičku, prokazují se prezenční listinou a mámí z lidí finanční příspěvek. Občanům tvrdí, že pomáhají s výstavbou zdratovnického centra pro neslyšící, peníze si však nechávají pro sebe.

Na podvodnice upozornila občanka, které se chování dvou žen zdálo divné, Oblastní unii neslyšících. Marie Štrbáková sdělila, že se ženy pohybovaly v pondělí odpoledne u Galerie Moritz. Poškožení Olomoučané se však zatím na pomoc policie neobrátili.

Oblastní unie neslyšících se od těchto lidí distancuje. Navíc to podle vedení unie není poprvé, co se něco takového v Olomouci děje. Zaznamenali například dva muže na Náměstí Hrdinů, kteří se dopouštěli podvodu podobně, jako nyní podezřelé dvě ženy. Oblastní unie neslyšících navíc funguje na základě projektů a veřejné sbírky neprovádí.

Lidi, které osloví na ulici s žádostí o přispění do veřejné sbírky, by si měli dobře zkontrolovat, jestli peníze opravdu dávají tomu správnému člověku. Dobrovolníci musí mít viditelně umístěnou visačku se svým jménem a potvrzením organizace, že sbírku provádějí. Měli by s sebou mít také notářsky ověřenou kopii povolení sbírky od Krajského úřadu. Pokladnička musí být zapečetěná, opatřená razítkem.

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.