čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Zloděj hrozil mladíkovi nožem, chtěl jeho telefon. Hrozí mu až deset let za mřížemi

V ulici Komenského v Přerově minulý čtvrtek večer potkal jednadvacetiletý mladík muže, který ho požádal o půjčení mobilu.

Když mladík vytáhl mobil z kapsy, neznámý pachatel si ho velmi rychle přivlastnil a i přes opakované výzvy, aby telefon vrátil zpět, se k tomu neměl. Naopak. Vyburcovalo ho to k tomu, že z kapsy povytáhl nůž (motýlek) a mladíkovi nařídil, aby ho následoval za jeden z domů, kde se chce připojit na wifi a na messenger.

Mladík ze strachu o své zdraví a život udělal, co mu pachatel řekl. Ten nějakou dobu telefon využíval a chatoval. Mladík ho opět opakovaně vyzýval k vrácení mobilu s tím, že už musí odejít, ale nedočkal se pozitivní reakce. Tak se o telefon začali přetahovat. Ozbrojený muž vytáhl nůž, který namířil k břichu soupeře a řekl, aby mobil pustil nebo to pro něj nedopadne dobře. Mladík ze strachu sevření ruky povolil a zloděj i s mobilem místo opustil.

„Odcizením telefonu způsobil škodu přesahující částku pět tisíc korun dalšímu poškozenému, který ho mladíkovi zapůjčil k užívání. S ohledem na to jakým způsobem k činu došlo, bylo jednání pachatele kvalifikováno jako trestný čin loupež, za který může soud dle trestního zákoníku uložit až desetiletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, nůž, mobil, přepadení, zloděj, loupež

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.