úterý 16. dubna 2024 Irena

FOTO: V Olomouci byl zadržen dealer pervitinu a marihuany. Hrozí mu deset let

19. února 2019 kriminalisté ve spolupráci s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v Olomouci zadrželi devětadvacetiletého muže z Olomoucka a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Ještě téhož dne policisté při prohlídce domu a aut zajistili stopy, které úzce souvisejí s nelegální výrobou a distribucí drogy a také krátkou střelnou zbraň. Následující den bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání obviněného muže. Hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let.

„Obviněný si měl nejméně od července 2018 neoprávněně opatřovat od blíže nespecifikovaných osob psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin a sušenou rostlinnou hmotu konopí a následně měl tyto drogy dále distribuovat na teritoriu města Olomouce, a to buď za úplatu či zdarma, v různých dávkách a množství dalším odběratelům. Obviněný byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. I on sám je uživatelem drogy," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Policejní komisař dal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání tak probíhá vazebně,“ dodala Urbánková.

Foto PČR

Štítky drogy, dealer, zadržení, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.