pátek 26. dubna 2024 Oto

Tělíčko mrtvého novorozence bylo nalezeno poblíž potoka, pár kilometrů od babyboxu

U Lhotky na Přerovsku byl včera večer nalezen mrtvý novorozenec. Tělíčko leželo nedaleko rozcestí mezi Lhotkou a přerovskou místní částí Žeravice. Krajský policejní mluvčí Libor Hejtman potvrdil, že policie takovou informaci přijala.

Bližší informace zatím policie nesdělila. V Olomouckém kraji je to za poslední rok druhý případ. Loni v červenci byl nalezen mrtvý novorozenec na poli u Věrovan na Olomoucku, matku se dosud policii nepodařilo nalézt. „Přijali jsme oznámení o nalezení mrtvého novorozence u Lhotky na Přerovsku. V tuto chvíli můžeme pouze sdělit, že jsme takové oznámení přijali a že se tím zabýváme," uvedl policejní mluvčí.

Zprávu policie k případu zveřejní zřejmě v pondělí. Tělo novorozence  leželo pod zastávkou u potoka ve směru ke Lhotce. Lhotka je malá samostatná obec se šesti desítkami obyvatel. Je to necelých devět kilometrů od přerovské nemocnice, kde je babybox.

Podobný případ řeší policie od loňska. Tělíčko novorozence našli policisté na poli u Věrovan 11. července. Leželo tam zřejmě delší dobu. Podle šéfa krajské kriminální policie Jana Lisického však nejde o čin násilného charakteru a případ vyšetřují policisté z olomouckého územního odboru. Po matce vyšetřovatelé stále pátrají. Dosud kriminalisté prověřili desítky žen z Česka i zahraničí. S žádostí o pomoc se přitom i několikrát obrátili na veřejnost, dosud však bezúspěšně.

„Včera krátce před půl šestou v podvečerních hodinách jsme přijali na linku 158 oznámení o možném nálezu těla mrtvého novorozence v katastrálním území obce Lhotka na Přerovsku. Po bližším ohledání místa se tato informace potvrdila. Policisté místo události zajistili a zahájili šetření. Tělo novorozence bylo převezeno do Ústavu soudního lékařství, kde bude následně provedena soudní pitva. V současné době se k okolnostem případu i s ohledem na to, že případ je na samém počátku šetření, nebudeme prozatím blíže vyjadřovat a poskytovat další informace,“ řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky smrt, tělo, nález, novorozenec, Přerovsko, babybox

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.