pátek 29. března 2024 Taťána

Zloděj na parkovišti u nádraží v Zábřehu vykradl auto. Po sobě zanechal doslova spoušť

Nepříjemné překvapení včera čekalo na majitele Audi, který své auto zaparkoval 17. března po poledni na parkovišti u vlakového nádraží v Zábřehu. Zloděj auto vykradl.

Zřejmě ho upoutaly věci, které byly ponechány viditelně v autě. Poté co odstranil zámek u dveří u řidiče, vnikl do auta a ukradl z něj značkové sluneční brýle, držák na mobilní telefon, čelovku, ručně vyráběný nůž s rukojetí z paroží, značkové pánské sako, ale také dámský kabát. Vně i zevnitř vozidla zanechal doslova spoušť.

V prostoru zámků na dveřích řidiče i spolujezdce poškodil lak a dále interiér i exteriér vozu postříkal prozatím neznámou tekutinou. Škodu na vozidle jeho majitel předběžně vyčíslil na 50 tisíc korun, na odcizených věcech na 31 tisíc korun. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci. Pachateli za takové jednání, v případě jeho dopadení a prokázání viny, hrozí podle trestního zákoníku mimo jiné až dvouletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto freepik.com

Štítky policie, auto, krádež, zloděj, Zábřeh

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.