sobota 20. dubna 2024 Marcela

Dělníci našli při výkopových pracích velké množství munice a vybavení z druhé světové války

Včera byla nalezena munice a další předměty, a to hned ve dvou případech. K nálezu došlo v Dubu nad Moravou a ve Věrovanech.

V prvním případě byla munice nalezena v Dubu nad Moravou kolem desáté hodiny dopoledne. Dělníci při výkopových pracích našli pod zemí ukrytý sklep, ve kterém byly tři kovové boxy s municí z období druhé světové války. Na místo byli přivoláni pyrotechnici, kteří našli čtyři kila zkorodované malorážové munice, 24 kusů 30 mm G. Sprengr, dva kusy 40 mm Gr. G. Sprengr, sedm zapalovačů č. 5071, sedm torz puškových granátů, sedm střel DG 3,7 cm, tři nábojnice 3,7 cm, tři nevýbušné předměty – obal na dělostřeleckou munici. Munici si pyrotechnici vzali ke zneškodnění a evakuace osob nebyla nutná.

„Druhé oznámení o nálezu munice ve Věrovanech jsme přijali kolem půl dvanácté dopoledne. V jednom ze středisek bylo nalezeno pět kilo průmyslové trhaviny. I tuto si převzali policisté pyrotechnické služby k dalšímu opatření. Ani v tomto případě nebyla evakuace nutná a k žádnému zranění osob a ani ke škodě na majetku nedošlo,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto PČR

Štítky munice, nález, policie, dělníci

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.