pátek 26. dubna 2024 Oto

Policie pátrá po pachateli, který u rybníka na Olomoucku zabil labuť

, aktualizováno 3. dubna 2019, 15:25

Náhodný kolemjdoucí naše v úterý 2. dubna 2019 odpoledne u rybníka mezi obcemi Příkazy a Hynkov mrtvou labuť. Podle prvotních informací od policie šlo o labutího samce.

Na místě se nacházela ještě zraněná labutí samice, která byla společně s vejci převezena do záchranné stanice. „Policisté se případem zabývají, po neznámém pachateli pátrají a prověřují všechny doposud získané informace a poznatky," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Na základě dosavadního šetření se podařilo zjistit informace k osobě, která se v místě nálezu pohybovala a s labutím samcem měla manipulovat," pověděla mluvčí, která doplnila popis muže.

Šlo o středně vysokého štíhlého muže ve věku mezi 25 až 35 lety s krátkými špinavě blond vlasy. Na sobě měl mít tmavou bundu a černé přiléhavé kalhoty, na kterých měl černé cyklistické kraťasy značky Silvini. Muž se měl pohybovat na černo-červeno-šedém dámském jízdním kole Olpran, které bylo bez blatníků a mělo vpředu drátěný košík. Muž měl mít na sobě a na kole pověšeno několik batohů menší velikosti. „Měl hovořit s přízvukem, jako by šlo o cizince," dodala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Neznámý pachatel je podezřelý z týrání zvířat, za které mu hrozí pokuta až půl milionu korun.

Foto Pixabay.com

Štítky labuť, usmrcení, smrt, zabití, rybník, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.