pátek 26. dubna 2024 Oto

Žena si vzala za necelé dva roky dvacet sedm půjček, které nebyla schopna splatit. Může jít až na pět let do vězení

Přes dvě stě tisíc korun zůstalo nesplacených po ženě, která si za necelé dva roky sjednala celkem dvacet sedm půjček. Vytloukala tak klín klínem, kdy díky jedné půjčce mohla splácet druhou.

Jedenatřicetiletá žena od září roku 2016 do března roku 2018 sjednala na různých místech celkem dvacet sedm smluv o úvěrech a zápůjčkách v celkové výši 380 tisíc korun, i když věděla, že nemá dostatečné prostředky, aby dostála svým závazkům. „Při jejich sjednávání zamlčovala důležité okolnosti, zejména výši svých závazků z dřívější doby. Ty se postupně zvyšovaly a v době uzavírání posledního spotřebitelského úvěru byla povinna splácet částky souhrnně přesahující 94 tisíc korun," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Během uvedeného období se žena snažila některé dluhy platit. Díky dalším sjednaným půjčkám tak mohla uhradit devět předchozích půjček zcela a dalších sedm pouze z části. Když neúprosná spirála dosáhla svého vrcholu, zůstalo nezaplaceno celkem 214 123 korun. 

„V případě prokázání viny a odsouzení obviněné ženě za přečin podvod a přečin úvěrový podvod hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let," dodal Kořínek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky půjčka, peníze, závazek, podvod, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.