pátek 26. dubna 2024 Oto

Bezdomovec se přes zimu nastěhoval do chaty. Počítal s tím, že ho majitelé přistihnou

Majitelé chaty v katastru obce Určice přijeli 3. dubna objekt po několika měsících zkontrolovat. Zjistili však, že oplocení je neúplné a našli i další znepokojivé škody na svém majetku.

Poškozená byla litinová pumpa, dřevěné okenice chaty a byla uražená dřevěná petlice na vstupních dveřích. Ty byly opatřeny petlicí novou i s novým visacím zámkem. Po vstupu do chaty majitelé zjistili, že ji využívá neznámý člověk. Uvnitř našli postele připravené na spaní, nedopalky cigaret, použité nádobí a na věšáku zimní bundu s lékařskými zprávami v kapse.

„Po oznámení věci policisté díky lékařským zprávám neměli těžkou práci se zjišťováním identity podezřelého. Tím je devětačtyřicetiletý muž, který se při následném výslechu k věci přiznal. Muž uvedl, že je bez domova, chatu využíval k přespávání během zimních měsíců a že prkna z plotu demontoval on a použil je na topení v chatě. Dále uvedl, že s přistižením v chatě počítal, ale doufal, že se tak stane ze strany majitelů, se kterými se poté dohodne na náhradě škody,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Muži teď hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, je totiž podezřelý z přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádež.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vloupání, chata, bezdomovec, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.