pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Policie pátrá po muži, který vykradl auto a z ukradené platební karty vybíral peníze

Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti neznámého muže v souvislosti s prověřováním případu krádeže vloupáním do nákladního vozidla Iveco, ke kterému došlo v Mlýnské ulici v Olomouci. Následně došlo i k neoprávněnému výběru peněz prostřednictvím odcizené platební karty.

Pachatel se do auta vloupal ve středu 6. března 2019 mezi 16:00 a 16:25. „Neznámý pachatel rozbil na vozidle jedno z oken a z jeho vnitřních prostor odcizil sportovní vak, látkový batoh a firemní ledvinku. V batohu, kromě jiného, byla také peněženka, osobní doklady, platební karta, klíče od vozidla, dálkové ovládání, teleskopický obušek, služební mobilní telefon a další věci. V ledvince pak tržba ve výši zhruba 20 tisíc korun. Následně se někdo neznámý pomocí odcizené platební karty pokusil prostřednictvím jednoho z bankomatů o několik neoprávněných výběrů, přičemž se mu z účtu poškozeného podařilo odčerpat 2 500 korun," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Celková škoda odcizením, poškozením a neoprávněným výběrem je předběžně odhadována na 34 600 korun. Případ policie prošetřuje pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli hrozí za oba trestné činy až dva roky za mřížemi.

Pokud muže na fotografii poznáte, kontaktujte policii na bezplatné lince 158.

Foto PČR

Štítky pátrání, vloupání, krádež, peníze, auto, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.