pátek 29. března 2024 Taťána

Drogoví dealeři převáželi léky z Polska a vyráběli z nich pervitin. Jeden z nich může jít do vězení na deset let

Třiatřicetiletý muž z České vsi a stejně stará žena ze Zlatých hor si vyslechli obvinění ze spáchání přečinu respektive zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

„Čtyřicetiletý muž ze Zlatých Hor si pak vyslechl obvinění ze spáchání stejného přečinu však ve formě pomoci. Třiatřicetiletý muž se ženou v několika případech přivezli z Polska léky, které se zneužívají na výrobu pervitinu. Léky nejméně jednou odvezli do Olomouce, kde je směnili za pervitin. Na konci dubna byli dokonce na hraničním přechodu kontrolováni policejní hlídkou. Policistům převážené tablety dobrovolně vydali,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Obvinění i sami drogu vyráběli. Během března k tomu využili byt, který jim zapůjčil čtyřicetiletý muž. Ten jim dodal i léky dovezené z Polska. Jako protislužbu za to obdržel část vyrobeného pervitinu.

„V případě uznání viny hrozí třiatřicetileté ženě a čtyřicetiletému muži až trest odnětí svobody na pět let. Třiatřicetiletému muži však hrozí až trest odnětí svobody na deset let, protože za stejný trestný čin byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen,“ dodala Neubauerová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drogy, dealer, Polsko, prodej, distribuce, policie, pervitin

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.