pátek 29. března 2024 Taťána

Muž v Denisově ulici udeřil strážníka pěstí do obličeje, hrozí mu až čtyři roky za mřížemi

V noci ze středy na čtvrtek byl v centru Olomouce napaden strážník Městské policie Olomouc. Čtyřiadvacetiletý muž ho udeřil pěstí do obličeje.

Strážníci před půl druhou ráno vyjížděli ke skupince tří osob do ulice Riegrova, kde jedna z nich měla rozbít skleněnou lahev přímo na ulici a pak bez úklidu místo opustit. Skupina osob se mezitím přesunula na úrovni ulic Denisova a Ostružnická, kde je strážníci zastihli.  „Podezřelý mladík byl vyzván k prokázání totožnosti a podání vysvětlení k věci znečištění veřejného prostranství. Dotyčný na výzvy nereagoval a sdělil, že žádnou totožnost sdělovat nebude. Opětovně byl vyzván k prokázání totožnosti s tím, že jinak bude předveden na služebnu Policie ČR k jejímu zjištění. Následně byl vyzván, aby hlídku následoval k vozidlu a při tomto došlo k napadení strážníka úderem pěstí do obličeje. Po tomto útoku hlídka agresora za použití donucovacích prostředků zpacifikovala a poté byl předán Policii ČR k dalším opatřením," řekl mluvčí strážníků Petr Čunderle.

„Následně byl mladý muž zadržen a umístěn do policejní cely.  Policisté u něj provedli také orientační dechovou zkoušku a naměřili mu přes 2,2‰ alkoholu v dechu. V případě prokázání viny a odsouzení mu tak za uvedený trestný čin hrozí až na čtyři léta," doplnila mluvčí policie Irena Urbánková.

Autoři

Štítky strážník, Městská policie, napadení, opilost

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.