sobota 20. dubna 2024 Marcela

Muž, který vyloupil poštu ve Foerstrově ulici, byl dopaden. Je ve vazbě

Olomoučtí kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže z Olomoucka, kterého obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupež. Muž 30. dubna před polednem vyloupil provozovnu České pošty ve Foerstrově ulici v Olomouci.

PSALI JSME: Ozbrojený lupič ukradl z pošty v Olomouci několik tisíc korun. Je na útěku

Vyhrožoval pracovnici za přepážkou a chtěl po ní finanční hotovost. Žena z obavy o život a zdraví vydala lupiči několik tisíc korun. S hotovostí lupič utekl a začali po něm pátrat policisté.

Pachatel byl vypátrán v okrajové části Olomouce

1. května kriminalisté zveřejnili kamerové záznamy loupeže a požádali veřejnost o pomoc za účelem zjištění totožnosti neznámého pachatele. „Na základě poznatků od občanů a operativní činností kriminalistů byl pachatel ztotožněn a 7. května vypátrán v okrajové části Olomouce. Kriminalisté společně s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje muže v odpoledních hodinách zadrželi," popsal zásah policejní mluvčí Libor Hejtman.

Trestní stíhání probíhá vazebně

Zadržený pachatel se k činu přiznal. V minulosti už byl trestán převážně pro majetkovou trestnou činnost a nejpravděpodobnějším důvodem jeho jednání je podle policie finanční tíseň.

„Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl dnes soudem akceptován.Trestní stíhání obviněného probíhá vazebně," dodal mluvčí. Zadrženému hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Foto Google Maps

Štítky loupež, krádež, policie, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.