čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Manželský pár vylákal od známých a sousedů přes milion korun. Muž může jít do vězení až na osm let

Kvůli rozsáhlým podvodům stíhají policisté manželský pár ze Šumperska.

Díky různým smyšlenkám vylákali od známých i různých společností přes milion korun, peníze nevrátili. Větší podíl na škodě má podle kriminalistů osmapadesátiletý muž, hrozí mu až osm let vězení. Jeho o čtyři roky mladší manželce hrozí až pětiletý trest informovala šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

„Obviněný muž měl podle kriminalistů v době od srpna 2017 do června 2018 v celkem čtyřiceti případech řešit svou tíživou finanční situaci zejména zápůjčkami peněz od svých známých, sousedů, ale také od různých společností poskytujících zprostředkování půjček," uvedla mluvčí.

Muž se vymlouval na problémy související s druhotnou platební neschopností, potřebu pomoci známému, kterému se v zahraničí porouchalo vozidlo, nebo blokaci účtu exekutorem kvůli nezaplacení pokut za naměřenou rychlost. Od několika desítek poškozených vylákal podle policistů víc než milion. V téměř desítce případů poškozené navštěvovala společně s mužem jeho manželka. Podle policistů navíc získala podvodně úvěr 55 tisíc korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, peníze, půjčky, manželé, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.