středa 24. dubna 2024 Jiří

FOTO: K výbuchu bomby dojde odpoledne, přišlo mailem na ZŠ Komenium

, aktualizováno 3. června 2019, 15:23

Na Základní škole Komenium v centru Olomouce byla dnes ráno nahlášena bomba. Policie žádnou výbušninu nenašla.

​Dnes ráno byla mailem nahlášena bomba v budově Základní školy Komenium v ulici 8. května v Olomouci. Nahlašovatel napsal, že k výbuchu bomby by mělo dojít dnes v odpoledních hodinách.

„Policisté ihned přijali potřebná opatření. V průběhu dopoledne proběhla evakuace dětí a zaměstnanců školy. Bylo evakuováno celkem 303 dětí mateřské a základní školy a 23 zaměstnanců. Na místo byl přivolán policejní psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání nástražně výbušných systémů, který provedl prohlídku budovy," popsala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Během prohlídky mužům zákona asistoval policejní pes Aldo, který se účastnil nejen dnešního opatření, ale i opatření v souvislosti s anonymním oznámením o uložení bomby na vrchním soudě v Olomouci.

PSALI JSME: V budově Vrchního soudu byla ráno nahlášena bomba. Měla se projednávat kauza metanol

Při prohlídce školy byla doprava v místě zastavena, a to jak pro městskou hromadnou dopravu, osobní vozidla, tak i pro chodce. Policie žádnou výbušninu v budově nenašla a zhruba ve 13:45 bylo opatření ukončeno a provoz byl zcela obnoven.  

„Policisté na případu pracují a po neznámém pisateli pátrají. V dané věci budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy," dodala mluvčí.


Bomba nebyla na škole nahlášena poprvé, v září roku 2017 musely být ze školy kvůli oznámení evakuovány stovky lidí.

Foto Jakub Wittka, PČR

Štítky Komenium, bomba, policie, vyšetřování, škola, žáci

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.