pátek 26. dubna 2024 Oto

VIDEO: Zásahovka se samopaly v Olomouci odchytila dealera drog přímo v autě. Podívejte se na jejich akci

V úterý 4. června proběhla v Olomouci rychlá akce, při které byl zadržen dealer drog. Stalo se tak, když v jedné z olomouckých městských částí jel autem. Druhého dealera zadrželi přímo při předávce drog.

„Pětatřicetiletý muž byl zadržen v jedné z místních částí Olomouce v okamžiku předávky drogy jednomu z odběratelů, druhý z nich, byl zadržen ve stejný den, při cestě vozidlem na jedné z komunikací na Olomoucku. Oba byli zadrženi na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem. Ještě téhož dne provedli kriminalisté u obou zadržených domovních prohlídky, a také prohlídky jiných prostor, především osobních vozidel, ve kterých se zadržení pohybovali. Při nich zajistili kriminalisté stopy, úzce související s nelegální distribucí drogy, mimo jiné i několik psaníček, několik desítek gramů metamfetaminu, tzv. pervitinu a u obou i krátkou střelnou zbraň," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. V následujících dnech bylo zahájeno trestní stíhání obou zadržených, jakožto obviněných ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. 

Jak kriminalisté zjistili, pětatřicetiletý obviněný si měl minimálně od října 2018 opatřovat od blíže neustanovených osob psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin a tuto následně distribuovat na teritoriu města Olomouce a okolí, několika dalším odběratelům v různých dávkách a množství, a to buď za úplatu či zdarma. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy. Obviněný není uživatelem drogy. 

Druhý z obviněných si měl minimálně od listopadu 2018 rovněž opatřovat od blíže neustanovených osob psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin a tuto následně distribuovat na teritoriu města Olomouce a v blízkém okolí, a to buď za úplatu či zdarma, několika dalším odběratelům v různých dávkách a množství. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy. Obviněný je uživatelem drogy. 

V případě prokázání viny a odsouzení jim tak hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Trestní stíhání obviněných probíhá na svobodě. 

 

Tisková zpráva | Foto PČR

Štítky zásahovka, drogy, dealer, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.