pátek 26. dubna 2024 Oto

Mladíka, kterého minulý týden zadrželi v Tovačově, obvinili z dvojnásobné vraždy

Kriminalisté obvinili čtyřiadvacetiletého muže z dvojnásobné vraždy manželského páru v Tovačově. Jde o jejich vnuka. Těla manželů objevili policisté minulý týden v jejich bytě. Muži z Prostějovska hrozí až výjimečný trest.

Motiv jeho činu policisté stále zjišťují, řekla dnes krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Čtyřiasedmdesátiletého muže a jeho o dva roky mladší ženu objevili kriminalisté ve čtvrtek. Bližší informace k případu nechtěla mluvčí sdělit s ohledem na vyšetřování. Podle informací ČTK však byli oba zavražděni brutálním způsobem, vrah použil nůž. Ubodal je zřejmě v noci na čtvrtek. Podezřelého mladíka policisté dopadli ve čtvrtek v noci, v pátek jej obvinili. "Muž je stíhán vazebně, v případě, že jej soud uzná vinným, obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na 20 let, případně výjimečný trest. Motiv jednání obviněného je předmětem dalšího šetření," uvedla policejní mluvčí.

Dvojnásobnou vraždu manželského páru řešili kriminalisté v Olomouckém kraji naposledy v roce 2009 v Přerově, těla manželů se dosud nenašla. Zůstaly po nich jen krvavé stopy na zdi v jejich domě. Z dvojnásobné vraždy byl obžalován syn zavražděného a jeho matka, která později zemřela. Krajský soud muže opětovně zprostil obžaloby, případ nyní leží u olomouckého vrchního soudu.

V Olomouckém kraji by to měl být podle informací ČTK letos třetí případ násilného úmrtí vyšetřovaný jako vražda. V květnu obvinili policisté z vraždy sedmadvacetiletého muže, který podle nich ubil polenem svého známého v rodinném domě v Prostějově. O měsíc dříve byl v bytě panelového domu v olomoucké části Nové Sady nalezen čtyřiasedmdesátiletý zavražděný muž. Po pachateli policisté pátrají.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.