sobota 20. dubna 2024 Marcela

Zloději odpoledne ukradli dvě elektrokola u nádraží. Večer už byli v rukou policie

Kriminalisté ve čtvrtek 11. července 2019 zadrželi pachatele krádeže dvou elektrokol, ke které došlo ve stejný den odpoledne v Olomouci.

Pátrací akce

Oznámení o krádeži dvou elektrokol i s cyklistickými helmami, jejichž hodnota dohromady přesahovala 45 tisíc korun a která byla uzamknuta lankovým zámkem ke stojanu na jízdní kola v Jeremenkově ulici v Olomouci, přijali policisté ve čtvrtek 11. července kolem tři čtvrtě na tři odpoledne. Před půl sedmou večerní už byli pachatelé v rukou policie.

Kriminalisté po pachatelích začali pátrat a díky vyhodnocení kamerových záznamů zjistili, že se jednalo o dva muže, kteří i s odcizenými jízdními koly měli odcházet směrem do Hodolan.

Zloději způsobili dopravní nehodu

Oba muži byli zadrženi krátce před půl sedmou večer v křižovatce ulic Příčná a Purkyňova. Oba muži jeli na jednom z odcizených kol i s jednou z cyklistických helem. „Jak kriminalisté zjistili, tito dva muži stačili krátce předtím způsobit dopravní nehodu, když narazili v ulici Purkyňova do zaparkovaného vozidla. Nehodu si převzali přivolaní policisté dopravního inspektorátu Olomouc," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Jednalo se o pětatřicetiletého muže z Moravskoslezského kraje a sedmatřicetiletého muže z Olomoucka. Oba se ke krádeži kol i helem přiznali. Druhé z odcizených kol podezřelí odstavili u jednoho z domů v ulici U Panelárny v Olomouci, kde bylo také nalezeno a zajištěno. Kola i helmy tak byly vráceny jejich majitelce.

Hrozí jim dva a tři roky ve vězení

„Oba muži jsou tak nyní podezřelí z trestného činu krádež, spáchaného formou spolupachatelství. Pětatřicetiletému muži, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Sedmatřicetiletému, v případě prokázání viny a odsouzení, trest odnětí svobody až na tři léta, neboť jak kriminalisté zjistili, v nedávné minulosti byl za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán," dodala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto Jan Luxík

Štítky elektrokolo, krádež, policie, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.