pátek 29. března 2024 Taťána

Mladá žena z Olomoucka vyráběla pervitin. Ve vězení může strávit až deset let

Kriminalisté zadrželi osmadvacetiletou ženu z Olomoucka, která vyráběla a distribuovala pervitin. Mladou ženu policisté obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Soudce ji poté poslal do vazby. Za výrobu a prodej pervitinu ženě hrozí až desetileté vězení řekla policejní mluvčí Irena Urbánková. Ženu policisté zadrželi na začátku července v Olomouci - Lazcích. Kriminalisté uvedli, že obviněná nejméně od loňského května vyráběla a následně distribuovala několika odběratelům na Olomoucku drogu pervitin.

„Buď za úplatu, zdarma či protislužbu spočívající například v odvozu vozidlem. Mezi její odběratele patřili muži i ženy. Obviněná byla již v minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzena a potrestána. I ona je uživatelkou drogy," uvedla Urbánková.

Kriminalisté provedli domovní prohlídku v místě bydliště zadržené ženy, kde zajistili pervitin a různé chemikálie. „Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz," dodala Urbánková.

Autoři | Foto PČR

Štítky dealerka, drogy, policie, výroba, pervitin

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.