čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Dvouletý chlapec jezdil sám výtahem v paneláku, jeho matka spala namol opilá v bytě

V sobotu 20. července kontaktovala strážníky na tísňovou linku oznamovatelka, která upozornila na dvouletého chlapce, který se volně pohybuje výtahem v jednom z přerovských panelových domů. Střážníci se rychle vydali na místo.

Oznamovatelka se mezitím, co strážníci jeli na místo, snažila zjistit, komu dítě patří. Nakonec nalezla otevřené dveře do jednoho z bytů, kam také dítě zamířilo.

„Zde objevila ženu ležící na matraci, kterou nebyla schopna vzbudit. Když šla pro telefon, aby zavolala pomoc, dítě za ní zabouchlo dveře. Na zvonění ani klepání strážníků nikdo v uvedeném bytě nereagoval, a protože vznikla důvodná obava o život a zdraví jak dítěte, tak ležící ženy, rozhodla se hlídka vstoupit do bytu silou. Násilím otevřít dveře nakonec nebylo potřeba, protože je otevřel dvouletý chlapec. Strážníci vstoupili do bytu a kromě otevřeného okna nalezli i spící matku dítěte. Tu se povedlo probrat až po několika minutách a při dechové zkoušce nadýchala 3 promile alkoholu," popsal situaci zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Strážníci počkali na místě do té doby, než si pro dítě přijela jeho babička a celý případ poté předali kurátorkám oddělení sociálně-právní ochrany dětí.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.