pátek 29. března 2024 Taťána

Zloděj se v Prostějově přes toaletu proboural do klenotnictví

Zloděj ukradl z prodejny klenot v centru Prostějova šperky a hodinky za půl milionu korun. Nešlo přitom o loupežné přepadení, k lupu se proboural v noci přes zeď na toaletu prodejny. Krádež v prodejně na náměstí T.G.Masaryka se stala z úterý na středu.

Kriminalisté nyní na případu intenzivně pracují a po pachateli pátrají, řekl dnes krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Zloděj se podle Bednaříka nejprve proboural z pasáže přes zeď do prostoru toalet prodejny s klenoty, která se nachází na náměstí. "Z toalety se dostal do prodejní místnosti, kde z vitrín a kazetových plat odcizil šperky, klenoty a hodinky různých značek," uvedl policejní mluvčí. Na krádež podle něj přišli až ráno zaměstnanci prodejny.

Podobný případ krádeže šperků vyšetřovali policisté loni v březnu v Olomouci, tehdy z prodejny sídlící v Galerii Moritz zmizely šperky v hodnotě přibližně 3,5 milionu korun. Policisté tehdy zjišťovali, jak se pachatel do prodejny dostal. Na místě nebyla rozbitá výloha ani poškozené jiné vybavení. Případ odcizených šperků vyšetřovali olomoučtí kriminalisté také o rok dříve rovněž v centru města. Tehdy si dva ozbrojení muži ze zlatnictví ve Vídeňské ulici odnesli zlaté šperky za půl milionu korun. Pachatelé ale loupili přímo v otevírací době, při přepadení prodejny si tváře zakrývali maskami King Konga. Policisté je poté dopadli na Slovensku, kde se zboží snažili prodat v zastavárnách.

V červnu roku 2012 odcizil pachatel šperky v hodnotě téměř 1,5 milionu korun z klenotnictví v Hranicích na Přerovsku. Využil dobu, kdy personál odešel na oběd, a do prodejny se vloupal po rozbití okna. Na začátku listopadu 2011 policisté vyšetřovali v Šumperku případ, kdy se do prodejny se stříbrem dostal zloděj přes střechu hypermarketu. Odnesl si šperky a hodinky, způsobil škodu za 385.000 korun. Podezřelého muže ještě ve stejném měsíci zadrželi.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.