úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Muž v Olomouci brutálně napadl roční dítě, to přežilo jen díky vysoce odborné pomoci lékařů

Kriminalisté Olomouckého kraje zahájili v těchto dnech trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Olomouce, který v listopadu minulého roku těžce zranil teprve roční dítě. Je obviněn pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu.

Ve skutku došlo 24. listopadu minulého roku v odpoledních hodinách v Olomouci. „Dle zjištěných informací podezřelý hlídal v uvedenou dobu dvě nezletilé děti a jedno z nich fyzicky napadl. Útok byl natolik brutální, že dítě utrpělo vážné poranění hlavy, muselo být hospitalizováno a přežilo jen díky vysoce specializované odborné lékařské pomoci. Muž byl obviněn po několika měsících na základě důkladného prověřování a vyhodnocení veškerých informací a po vypracování vyžádaných znaleckých posudků," řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Obviněný muž nebyl v minulosti stíhán pro trestnou činnost, po vynesení obvinění byl vzat do vazby. „Obviněnému muži hrozí za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest," dodal Hejtman.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pokus, vražda, dítě, muž, Olomouc, krimi

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.