pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Muži se vloupali do auta, sebrali tašku, kterou hodili do Moravy. Psovod je brzy vypátral

V úterý kolem půlnoci přijala policie oznámení od všímavé svědkyně, která ohlásila vloupání do auta v ulici Šmeralova v Olomouci.

Z auta chtěli dva muži něco ukrást a poté odjet na kolech směrem k řece Moravě. O tom byly informovány policejní hlídky i policejní psovod. Policisté získali popis podezřelých a začali po nich okamžitě pátrat. Policejní psovod se psem Cyrusem spatřil dva cyklisty poblíž mostu na Tř. Kosmonautů. Ti odpovídali popisu podezřelých.

Muži byli vyzváni k zastavení a oba výzvu uposlechli. Skončili na policejní služebně, kde policisté zjistili, že se jedná o muže ve věku 44 a 33 let z Olomoucka. Starší muž údajně na BMW rozbil jedno z oken a ze zavazadlového prostoru ukradl tašku na notebook, ve které byly písemnosti a dioptrické brýle.

Zatím není jasné, zda se mladší muž na vloupání podílel. Poté, co muži z místa odjeli, jeden z nich hodil ukradenou tašku do řeky Moravy. Ta byla v průběhu dopoledne nalezena odpovědným pracovníkem při kontrole toku řeky Moravy, a to na jezu řeky na území Olomouce a následně předána policistům.

„Celková škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 17 600 korun. V dané věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci. V současné době probíhají další úkony trestního řízení,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky taška, krádež, zloděj, policie, psovod, vloupání, BMW

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.