sobota 20. dubna 2024 Marcela

Policisté chytili čtveřici mladých zlodějů přímo při vykrádání sklepa

Policisté včera po páté hodině odpolední dopadli čtyři mladé zloděje, kteří se pohybovali ve sklepních prostorách domu v Sokolské ulici v Přerově. Jedním ze zlodějů byla dívka a jeden zloděj byl nezletilý. Po nahlášení pohybu podezřelých osob na místo vyrazila policejní hlídka a čtveřici nachytala přímo při krádeži.

„Do domu se výtečníci dostali bez problémů, protože vstupní dveře byly otevřené a bez problému sešli do suterénu. Dalšími dveřmi, které nebyly stejně jako ty předchozí zabezpečené proti vstupu nezvaných osob, se dostali ke sklepním kójím. Během chvilky odstranili na jedné z nich tři latě a otvorem, který tím vznikl, vnikli dovnitř. Jedni druhým podávali věci, které chtěli vzít s sebou jako lup. Jednalo se o kufřík s ručním nářadím, krabicí s komponenty na PC, dvě dvoulitrové láhve nealko nápojů a štětce," popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Mladí zloději se hlídce pokusili utéct, ale bez úspěchu. Na věcech, které chtěli odcizit, způsobili škodu ve výši 2400 korun. „Na policejní služebně, kde všichni skončili, byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody spáchané ve stadiu pokusu a spáchané ve spolupachatelství," dodala mluvčí.

Skupinka nebyla pro policisty zcela neznámou, protože nejstarší z pachatelů, který měl dvaadvacet let, má za sebou bohatou majetkovou trestní minulost a několikrát, i coby mladistvý, byl odsouzen k nepodmíněným trestům odnětí svobody. Další, o dva roky mladší společník, který stál taky v minulosti před soudem, si za násilnou a majetkovou trestnou činnost jako mladistvý vyslechl podmíněný trest odnětí svobody.

Foto Jan Luxík

Štítky zloději, mladiství, policie, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.