úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Falešný vnuk mámil ze seniorů peníze, ti se nenechali ošálit

Včera v odpoledních hodinách volal seniorskému páru (ročníky 1930 a 1931) neznámý muž, který se vydával za jejich vnuka. Požadoval po dvojici finanční půjčku 50 000 korun.

Muž údajně volal z autoservisu. Dědeček mu po telefonu sdělil, že má pouze 30 000 korun. Muž reagoval, že i tato částka bude dostačující, a že se pro finanční hotovost staví. Asi za půl hodiny zazvonila u jejich bytu v Přerově jim neznámá dívka v kostýmku a požadovala slíbenou hotovost s tím, že údajný vnuk musel zůstat v servisu.

Senioři však zachovali chladnou hlavu a finanční hotovost neznámé dívce nevydali. Ta po neúspěšném pokusu odešla. Po chvíli opět volal muž a žádal, aby byly peníze vydány jeho kamarádce, že on sám nemůže přijít, neboť musí zůstat v autoservisu. S tím ovšem starý manželský pár nesouhlasil a doporučil mu, aby se pro peníze zastavil osobně. Muž si poté už pro peníze nedošel.

Z dalšího šetření vyplynulo, že skutečný vnuk o žádné peníze nežádal, proto byly v této věci zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin podvod.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.