středa 24. dubna 2024 Jiří

V centru Olomouce provozovala žena privát se sexuálními službami, prostitutkami byly mladé studentky

Miroslava Reichová z Olomouce inzerovala na internetu sexuální služby poskytované mladými dívkami. K tomuto účelu si osmapadesátiletá žena pronajala i byt v centru Olomouce.

Podle dívek Reichová inkasovala polovinu jejich výdělku. Na webové stránky umístila jejich intimní fotografie a nabízela různé sexuální praktiky od 600 do 1200 korun. Polovinu peněz musela devčata Miroslavě Reichové odevzdávat.

Privát fungoval od října 2012 až do června roku 2014, kdy zakročila policie. Stalo se tak na popud dvou mladých prostitutek-studentek, které na privátě pracovaly. Byly nespokojené s fungováním privátu a pravidly, které Reichová zavedla, a tak vše ohlásily na policii.

Ve čtvrtek se případem začal zabývat vrchní soud v Olomouci. Obžalované hrozí za kuplířství s lidmi až dvanáct let věžení. Sama Reichová se před soudem rozbrečela a litovala svého počínání. Prý nevěděla, že dělá něco nezákonného, navíc se ohrazuje tím, že všechny dívky pracovaly na privátě dobrovolně a všechny měly osmnáct let. Za tímto účelem jim před nástupem kontrolovala občanky.

Dívky jí pří měsíčně dávaly zhruba 30 000 korun, 21 000 platila za nájem třípokojového bytu v centru Olomouce, konkrétně v ulici 8. května.

U soudu se dostavily k výpovědi i dívky, které na privátu pracovaly. "Nastoupla jsem v lednu 2013, a pracovala jsem tam asi rok. Tehdy se nás na privátu střídalo šest, vždycky jsme polovinu výdělku dávaly do takové červené taštičky, z které pak Reichová kupovala prací prášky, prostěradla, ručníky a další provozní věci. Také si pamatuji, že při nástupu mi kontrolovala občanku, jestli jsem plnoletá," uvedla u soudu dvacetiletá Olomoučanka.

Soud předvolal také dívku, která Reichovou udala v polovině roku 2014 na policii. "V prosinci jsem oslavila osmnáctiny a od ledna jsem začala pracovat jako sexuální pracovnice. Později mi ale vadila četnost klientů, Reichová nás s kamarádkou pořád bombardovala smskami, ať chodíme do práce. My už jsme to dělat ale nechtěly, a tak jsme ji udaly na policii. Navíc jsme věděly, že na privátě dělají i dívky, co měly šestnáct let," uvedla dívka.

Obžalované Miroslavě Reichové hrozí až dvanáct let vězení, ta se však nadále hájí tím, že všechny dívky byly starší osmnácti let a pracovaly na privátu dobrovolně.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.