pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Policie zadržela muže, který vyráběl a prodával drogy. Za stejný zločin už seděl ve vězení

V jedné obci na Lipensku byl v noci v polovině srpna zadržen pomocí donucovacích prostředků čtyřicetiletý muž. Ten byl podezřelý z výroby a distribuce pervitinu na Hranicku a Lipensku.

Spolu s ním byl zadržen i osmadvacetiletý uživatel drog, který byl po provedených úkonech další den propuštěn. Po zadržení proběhly na několika místech domovní prohlídky, kde muž pobýval. Při prohlídkách byly nalezeny věci, které slouží k výrobě pervitinu. Nalezena byla také varna a rostlina konopí setého.

Vyšlo najevo, že muž nevyráběl drogy jen pro sebe, ale prodával je za peníze nebo poskytoval dalším za různé protislužby. Následující den mu bylo sděleno policejním komisařem obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Za tento zločin už byl v minulosti odsouzen, a to k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na více než dva roky. Z vězení vyšel v roce 2017. 

„Vzhledem k pokračující trestné činnosti, které se dopouštěl minimálně od dubna letošního roku do doby zadržení, byl z naší strany dán podnět státnímu zástupci k jeho vzetí do vazby, který akceptoval a podal návrh k soudu, který obviněného poslal do vazby. Za opakovanou trestnou činnost mu proto v současnosti hrozí trest vyšší a to odnětí svobody od dvou do deseti let,“ řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, prohlídka, drogy, výroba, recidivista, vězení, trest

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.