pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kriminalisté zadrželi třiadvacetiletou dívku přímo při výrobě pervitinu. Hrozí jí pět let ve vězení

Kriminalisté zadrželi v tomto týdnu čtyři osoby podezřelé z nelegální výroby pervitinu a tři z nich následně z této trestné činnosti obvinili. Třiadvacetiletou dívku z Jesenicka kriminalisté přistihli v obývacím pokoji rodinného domu přímo při nelegální výrově pervitinu a při domovní prohlídce následně zajistili celou řadu surovin, předmětů a chemikálií užívaných k nelegální výrobě drog, ale také již vyrobenou látku, uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Policisté zjistili, že dívka od května letošního roku do zadržení vyrobila nejméně 18 gramů pervitinu. Ten sama užívala, ale také zdarma nebo za úplatu poskytovala dalším nejméně pěti osobám. Dívka byla obviněna ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který hrozí pět let ve vězení.

„Ze spáchání stejného trestného činu, a to ve formě pomoci, obvinili kriminalisté také dva muže ve věku 31 a 39 let, kteří měli obviněné dívce koncem měsíce srpna pomoci se sháněním chemikálií potřebných k výrobě drogy. Jejich ochotu pomoci pak měla dívka kompenzovat taktéž poskytnutím blíže nezjištěného množství pervitinu. Také této dvojici obviněných hrozí v případě prokázání viny a odsouzení, mimo jiné až pětiletý pobyt za mřížemi," dodala mluvčí.

Foto Jan Luxík

Štítky drogy, pervitin, výroba, zadržení, Jesenicko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.