pátek 29. března 2024 Taťána

AKTUALIZOVÁNO: Muž se vloupal do bytu, majitelka ho bodným zraněním zabila

Policisté našli dnes ráno v bytě v Olomouci mrtvého osmatřicetiletého muže. Podle předběžných informací podlehl na následky bodného zranění. Podle kriminalistů se muž do bytu dostal násilně přes balkon.

Majitelka bytu, se kterou se znal, jej poté bodla. Zda jde o sebeobranu, vraždu či jiný trestný čin zatím nechtějí policisté specifikovat. Okolnosti případu vyšetřují, řekla krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

"Z dosavadního průběhu vyšetřování vyplývá, že muž zemřel na následky bodného poranění, které mu měla způsobit žena, k níž vnikl do bytu dnes nad ránem násilným způsobem přes uzavřené balkonové dveře. S devětačtyřicetiletou ženou se muž osobně znal," uvedla Dolejšová.

Kriminalisté ohledali místo činu, zajistili stopy a prověřují veškeré aktuálně dostupné informace. Byla nařízena soudní pitva, která stanoví přesnou příčinu i dobu úmrtí osmatřicetiletého muže. "S ohledem na aktuálně probíhající vyšetřování nelze zatím bližší informace poskytnout. V tuto chvíli se nebudeme vyjadřovat ani k právní kvalifikaci celé události," doplnila policejní mluvčí.

V krajském městě je to v krátké době druhý případ, kdy byl v bytě nalezen mrtvý muž. Na konci dubna objevili kriminalisté v bytě panelového domu v olomoucké části Nové Sady čtyřiasedmdesátiletého muže. Podle policie ho někdo zavraždil. Seniora fyzicky napadl neznámý pachatel v jeho bytě o víkendu, policie po něm pátrá.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.